El festival IN-SOMNI presenta el cartell complet que vol convertir Girona en un polvori musical


Jordi Camps - EL PUNT AVUI

Més pólvora, això és l’ In-Somni . Mesos després d’anunciar els caps de cartell, amb Eli Paperboy Reed i Marky Ramone com a pesos pesants, el festival de música independent i alternativa, que tindrà lloc del 7 al 10 de juny, afegeix més pólvora al seu arsenal musical.

De la programació definitiva destaca un nom propi: Greg Hetson, un històric de l’escena hardcore i punk que, entre altres, va ser el guitarra en la mítica banda Bad Religion. Hetson actuarà ni més ni menys que al costat d’un altre mite, Marky Ramone, bateria dels Ramones, en una gira única que els portarà a La Mirona de Salt (8 de juny, 22 h). Una nit en què, a més de la seva actuació conjunta, destaquen les actuacions de la banda de rock-blues The Picturebooks. El duet alemany és una aposta personal del director del festival, Jaume Massaguer, que adverteix que “les seves fuetades musicals són capaces de ressuscitar un mort. Bateria de tambors i campanes i una música electroacústica vintage fan dels concerts uns xous no terrenals”. I per si no n’hi ha prou, la vetllada inclou els concerts de Roko Banana i els bisbalencs Fetus.

Això si el dia abans, l’inaugural, no us ha atrapat un cartell de luxe conformat per l’esmentat Eli Paperboy Reed i la High Mighty Brass Band, que presentaran el disc conjunt, resultat de posar el soul al servei dels instruments de vent. Waltrapa & Casmakers completen el festival, que tindrà l’auditori de La Mercè com a escenari (7 de juny, 21.30 h). Pel que fa al dissabte 9 de juny, la proposta és doble. Per una banda, el Museu d’Art de Girona s’incorpora a la cita oferint un concert gratuït a les set de la tarda, amb Cor Blanci Side Chick com a protagonistes. Mentre que a la nit, la música es trasllada novament a La Mirona de Salt, on Goulamas’k i Hellolisa –provinents de la Catalunya del Nord–, els maresmencs Ebri Knight i els valencians Zoo s’encarregaran de fer-ho esclatar tot en favor de la llibertat d’expressió, ja que entre ells no hi podrà ser el raper Valtònyc tal com s’havia anunciat, perquè ja estarà empresonat. “Convertirem La Mirona en un polvorí on se sentirà ben lluny un crit d’indignació”, va manifestar Masseguer.

Finalment, ja amb el Teatre de Bescanó com a escenari, el festival es clourà el dissabte 9 de juny (22 h) amb un concert doble: a càrrec de Joan Serrat, que presentarà el seu nou treball Dripping springs acompanyat per una banda, i Smoking Bambino, presentant Storm & drank.

A l’acte de presentació del festival, el regidor de Cultura, Carles Ribas, ha destacat “l’eclecticisme d’aquest festival, que esdevé un clam a la diferència i a l’atreviment, ja que està compromès en programar estils de música que van més enllà de voler omplir sales i que vol aconseguir que cap orella es quedi sense la música que vol sentir”, alhora que ha volgut destacar que el consistori està treballant per ampliar el suport d’altres administracions.

Com en els últims anys, es podrà adquirir un abonament per veure tots els concerts a 25 euros, i les entrades anticipades d’un sol dia oscil·len entre els 10 i els 18 euros.